Ali ste vedeli?
Cvetni prah

Cvetni prah

od 4,90€

* Izberite embalažo:
Količina:  

Dostavlja Pošta Slovenije. Poštnina je po veljavnem ceniku Pošte Slovenije, pri nakupu nad 60 € pa je brezplačna.

Opis izdelka

Nujen je za razvoj čebeljega zaroda ter za predstavlja osnovno surovino za pridobivanje matičnega mlečka. Imenujejo ga popolno živilo, saj po nekaterih raziskavah človek ne bi kazal znamenj pomanjkanja, mesece in mesece uživanja samo cvetnega prahu. Je zelo koncentrirana naravna hrana, zlasti primerna za športnike, najstnike, vegetarijance in vse, ki v vsakodnevni prehrani čutijo pomanjkanje hranilnih spojin, ki omogočajo nemoteno delovanje organizma.

Sestava

Vsebuje kar 20 od 22 naravanih aminokislin, od tega 8 človeku nujno potrebnih. 100g cvetnega prahu vsebuje toliko beljakovin kot 500g govedine, zato ga lahko že 30g pokrije vaše dnevne potrebe po beljakovinah. Nekatere aminokisline, ki jih najdemo v cvetnem prahu, so:

  • Arginin: nujno potreben za rast. Morebitno pomanjkanje lahko povzroči frigidnost, neplodnost in impotenco;

  • Histidin: vpliva na tvorjenje hemoglobina;

  • Izolevcin: potreben za dobro delovanje trebušne slinavke in vranice;

  • Lizin, treonin in triptofan: spodbujajo obnovo rdečih krvničk in utrditev kalcija v kosteh;

  • Metionin: nujno potreben za rast in delovanje organizma. Pomanjkanje lahko povzroči slabokrvnost, anoreksijo in motnje v delovanju jeter;

  • Fenilalanin: pomaga pri presnovi vitamina C in skupaj z njim povečuje odpornost organizma proti utrujenosti in različnim boleznim;

  • Valin: krepi živčne celice črevesja in mišic.

Poleg aminokislin vsebuje tudi ogljikove hidrate, katerih vsebost se giblje med 35 in 40 %, glavnino katerih predstavljata enostavna sladkorja glukoza in fruktoza ter laktoza.

Velik del maščob, ki jih najdemo v cvetnem prahu (okoli 5 %) predstavljajo nenasičena maščobne kisline, ki znižujejo raven holesterola v krvi.

Vsebuje tudi skoraj vse vitamine, ki so nujno potrebni za organizem: vitamine skupine B, vitamine A, C, biotin in E, bioflavonide, rudninske snovi in elemente v sledeh (natrij, baker, železo, magnezij, kalij, kalcij, fosfor, silicij, žveplo, mangan, fluor ipd.) ter še druge snovi, kot so encimi, antiobiotične snovi (10-hidroksi decenska kislina) in rutin, ki krepi stene kapilar v možganih in srcu. Zelo pomembne so tudi estrogene snovi, ki ob redni uporabi občutno olajšajo težave s prostato.

Uporaba

 

Lahko ga uživamo po žlici – ob tem ga dobro prežvečimo, ali pa ga raztopimo v mlačnem čaju ali jogurtu.

Priporočena dnevna količina

 

1-2 veliki žici za odrasle na dan, za otroke polovična doza. Ob prvi uporabi cvetnega praha za privajanje začnemo s polovično dozo in tekom tedna postopno povečujemo.

Hranjenje

 

Hranite na suhem, temnem in hladnem. Porabite do roka, odtisnjenega na embalaži.

 

Ali ste vedeli

Že 30 g cvetnega prahu popolnoma pokrije dnevne potrebe po beljakovinah pri odraslem človeku.

 

Spoznajte Apikrem*

* Posebna mešanica medu, propolisa, cvetnega praha in matičnega mlečka.

Apikrem vsebuje vse štiri glavne čebelje pridelke, ki jih kot naravno zdravilo in v prehrani človek uporablja že stoletja.

Ta edinstvena kombinacija krepi obrambno sposobnost organizma, kar je pomebno zlasti v času gripe in prehladov.

Spoznajte Apikrem