Ali ste vedeli?

O nas

Čebelar Miha

Čebele sem vzljubil zelo zgodaj. Začel sem z nekaj AŽ panji in počasi pridobival izkušnje z vsako novo sezono. Ob tem mi je bila v podporo moja družina in mentor Jože iz Grosupljega, od katerega sem se veliko naučil. Danes čebelarim z več kot 300 nakladnimi panji in z vsako novo sezono, prav tako kot na začetku, ugotovim, da so čebele neizčrpen vir znanja in da nas skupaj čaka še veliko preizkušenj.


Pri čebelah z bratom Maticem (2005).

S čebelami ni nikoli dolgčas. Pri ogromnem obsegu dela mi tako kot na začetku v podporo vsa družina: pri prevozu družin na pašo, pri vzgoji čebeljih matic in družin, pri izdelavi pripomočkov za čebelarjenje in prodajo, in nenazadnje pri točenju medu in pobiranju cvetnega prahu, propilisa, matičnega mlečka …


Na hojevi paši s sinovoma Gašperjem in Urošem (2016).

Izpod naših rok

Vsako sezono si prizadevamo pridobiti čim več vrst sortnega medu. Skoraj vedno lahko strankam ponudimo cvetlični, akacijev, gozdni in kostanjev, občasno lipov ter zadnja leta tudi hojev točeni med. Pridelava medu je vsako leto odvisna od vrte naravnih dejavnikov, kot so vreme, pripravljenost čebel in oblinost donosa ... Zato je vsako točenje svoja zgodba. Niti en cvetlični med ni enak kakšnemu iz prejšnjega leta, kar vsako leto znova navduši. Pri pridobivanju in pakiranju izdelkov se držimo HACCP higienskih smernic in dobre čebelarske prakse in za svoje izdelke izberemo lično embalažo, ki nas najbolje predstavi – kozarec s kranjsko sivko, ki ščiti poreklo medu, ker zagotavlja, da je v njem lahko med izključno slovenskega porekla.

Vključeni smo v kakovostno shemo SMGO – Slovenski med z geografsko označbo, s katero svojim strankam ponudimo izdelek kontrolirane kakovosti in porekla. Prepoznamo ga po posebni prelepki, na kateri je odtisnjena edinstvena serijska številka za vsak kozarec.


Spoznajte Apikrem*

* Posebna mešanica medu, propolisa, cvetnega praha in matičnega mlečka.

Apikrem vsebuje vse štiri glavne čebelje pridelke, ki jih kot naravno zdravilo in v prehrani človek uporablja že stoletja.

Ta edinstvena kombinacija krepi obrambno sposobnost organizma, kar je pomebno zlasti v času gripe in prehladov.

Spoznajte Apikrem