Ali ste vedeli?
Matični mleček

Matični mleček

od 22,00€

* Izberite embalažo:Količina:  

Dostavlja Pošta Slovenije. Poštnina je po veljavnem ceniku Pošte Slovenije, pri nakupu nad 60 € pa je brezplačna.

Opis izdelka

Matični mleček pridelujejo mlade čebele delavke, stare od 5 do 12 dni. Je osnovna hrana za vzgojo čebelje zalege in matice, ki matični mleček uživa celo svoje življenje. Teža ličinke matice, ki dobiva matični mleček, se v prvih nekaj dneh poveča za približno 2000 krat, kar dokazuje, da ima izjemen anaboličen učinek. Vsebuje vsa pomembna makro in mikro hranila, ki so pri visokih obremenitvah človeškega organizma prepogosto v deficitu. Pomanjkanje le-teh pa vodi v pretreniranost, bolezen, slabo počutje, izčrpanost in razdražljivost.

Na človeški organizem ima naslednje učinke: izboljša splošno počutje, izboljša delovanje možganov, poveča apetit, poživi in krmili delovanje žlez, lajša starostne težave in bolezni. Empirično je dokazano, da matični mleček s svojo naravno bogato sestavo krepi, obnavlja, stimulira, razstruplja in izboljšuje medcelično presnovo (zelo bogat s pantotensko kislino), blaži živčno razdraženost in izčrpanost, pomaga pri kronični telesni utrujenosti, krepi srčno mišico, širi koronarne žile, uravnava krvni tlak in izboljšuje delovanje centralnega živčevja. Zelo kiristen je tudi med nosečnostjo, ker uravnava biokemnične sestavine, odgovorne za kontrakcije maternice.

Prepoznamo ga po bledorumeni barvi in značilnem vonju, konsistenca je gosto tekoča, podobna gelu, okus pa kiselkast in rahlo pekoč.

Sestava

Vsebuje osem esencialnih aminokislin (valin, levcin, izolevcin, treonin, metionin, fenilanin, triptifan, lizin). Gre za esencialne aminokisline, katerih naše telo ne more samo proizvesti, zato jih je potrebno zaužiti s hrano. Ogljikovi hidrati so v matičnem mlečku prisotni v obliki sladkorjev glukoze, riboze, fruktoze, maltoze in gentibioze, ki na naše telo delujejo predvsem energijsko.

Maščobe v matičnem mlečku so prisotne v obliki nenasičenih maščobnih kislin omega 4 in 6. Pri fizični obremenitvi so maščobne kisline izjemno pomembne za nemoteno delovanje celic, sproščanje nekaterih hormonov in absorbcijo vitaminov A, D, E, K.

Vitamini in minerali v matičnem mlečku so v našem telesu izjemno pomembni pri presnovi, odpornosti in krepitvi našega imunskega sistema. Vsebuje vitamine C, D, B1, B2, B5, B6, E in druge, rudninske snovi (Ca, Cu, Fe, P, K, Si, S), baktericidne in antiseptične snovi (10-hidroksi-trans decensko kislino), hormonske snovi in še druge neraziskane snovi, ki so verjetno odgovorne za izjemne lastnosti matičnega mlečka.

Uporaba

 

Za najboljši učinek je potreben pravilen in konstanten vnos matičnega mlečka. To dosežemo tako, da naredimo (vsaj) tritednsko kuro (potem pa vsaj en teden premora pred naslednjo).

Priporočena dnevna količina

 

Uživamo ga s plastično žličko, s pomočjo katere postavimo vsebino pod jezik. Vsebina zvrhane žilčke je okoli 1000mg.

Hranjenje

 

Naš matični mleček je svež, popolnoma naraven in brez kakršnih koli dodatkov. Zato je tudi občutljiv in ga je potrebno hraniti v hladilniku (pri temperaturi od -2 do +5 ⁰C). Po odprtju takoj pričnite s kuro.

 

Ali ste vedeli

Čebelja matica zaradi prehranjevanja izključno z matičnim mlečkom dočaka tudi do 5 let, med tem ko čebela delavka živi 4-6 tednov.

 

Spoznajte Apikrem*

* Posebna mešanica medu, propolisa, cvetnega praha in matičnega mlečka.

Apikrem vsebuje vse štiri glavne čebelje pridelke, ki jih kot naravno zdravilo in v prehrani človek uporablja že stoletja.

Ta edinstvena kombinacija krepi obrambno sposobnost organizma, kar je pomebno zlasti v času gripe in prehladov.

Spoznajte Apikrem