Ali ste vedeli?
Propolis

Propolis

od 4,00€

* Izberite embalažo:


Količina:  

Dostavlja Pošta Slovenije. Poštnina je po veljavnem ceniku Pošte Slovenije, pri nakupu nad 60 € pa je brezplačna.

Opis izdelka

Propolis je snov, ki jo čebele nabirajo na smolnatih popkih raznih iglavcev in listavcev. Čebele ga uporabljajo za premaz notranjih sten panja, za zadelovanje lukenj, za popravilo satja in razkuževanje celic satja. Poznali so ga že stari Egipčani, o njem pa so pisali tudi znani antični pisci. Ima zelo značilen vonj in okus, ki spominja na smolo.

Propolis uspešno deluje proti bakterijam, virusom in glivicam. Pomaga pri obolenjih in poškodbah kože, kot so: vreznine, odrgnine, udarnine, ekcem, luskavica ipd. Pospešuje celjenje ran, koristen je pri prehladu, gripi, herpesu. Uporabljamo ga za zdravljenje dihal in dihalnih poti, grla, žrela, obnosnih votlin, dlesni in ustne votline in celo pri zobobolu, saj deluje kot blag anestetik, primeren za vse starostne skupine.

Uporaba

 

Alkoholno raztopino propolisa lahko uporabljamo nakapanega na žlico medu ali z dodajanjem k čaju. Za zunanjo uporabo pa ga na obolelo mesto nanesemo z vatno blazinico ali ušesno palčko.

Priporočena dnevna količina

 

5-6 kapljic do 3-krat dan, vsak dan dokler čutimo težave. Pri otrocih naj bodo odmerki dvakrat manjši kot pri odraslih.

Hranjenje

 

Hranite na suhem in temnem, dobro zaprto. Rok uporabe: neomejen.

 

Ali ste vedeli

Nezaželene »goste« v panju, ki so preveliki, da bi jih izvlekle ven, čebele kar balzamirajo s propolisom in voskom ter tako preprečijo trohnjenje in širjenje okužb.

 

Spoznajte Apikrem*

* Posebna mešanica medu, propolisa, cvetnega praha in matičnega mlečka.

Apikrem vsebuje vse štiri glavne čebelje pridelke, ki jih kot naravno zdravilo in v prehrani človek uporablja že stoletja.

Ta edinstvena kombinacija krepi obrambno sposobnost organizma, kar je pomebno zlasti v času gripe in prehladov.

Spoznajte Apikrem