O nas

Čebelar Miha

Čebele sem vzljubil zelo zgodaj. Začel sem z nekaj AŽ panji in počasi pridobival izkušnje z vsako novo sezono. Ob tem mi je bila v podporo moja družina in mentor Jože iz Grosupljega, od katerega sem se veliko naučil. Danes čebelarim z več kot 500 nakladnimi panji in z vsako novo sezono, prav tako kot na začetku, ugotovim, da so čebele neizčrpen vir znanja in da nas skupaj čaka še veliko preizkušenj. S čebelami ni nikoli dolgčas. Pri ogromnem obsegu dela mi je tako kot na začetku v podporo vsa družina: pri prevozu družin na pašo, pri vzreji čebeljih matic in družin, pri izdelavi pripomočkov za čebelarjenje in prodajo, in nenazadnje pri točenju medu in pobiranju cvetnega prahu, propolisa, matičnega mlečka … Kranjska sivka je po svetu prepoznana vrsta čebel. Cenijo njeno mirnost in visok čistilni nagon ter visoko donosnost. Ponosen sem, da je že veliko naših matic in družin našlo novi dom po vsej Evropi in širše. Več o našem vzrejališču Novak Carnica Queen: novakcarnicaqueen.com

Pridelano s srcem

Vsako sezono si prizadevamo pridobiti čim več vrst sortnega medu. Skoraj vedno lahko strankam ponudimo cvetlični, akacijev, gozdni in kostanjev, občasno lipov in hojev točeni med. Pridelava medu je vsako leto odvisna od vrste naravnih dejavnikov, kot so vreme, pripravljenost čebel in obilnost donosa ... Zato je vsako točenje svoja zgodba. Niti en cvetlični med ni enak kakšnemu iz prejšnjega leta, kar vsako leto znova navduši. Pri pridobivanju in pakiranju izdelkov se držimo HACCP higienskih smernic in dobre čebelarske prakse in za svoje izdelke izberemo lično embalažo, ki nas najbolje predstavi – kozarec s kranjsko sivko, ki ščiti poreklo medu, ker zagotavlja, da je v njem lahko med izključno slovenskega porekla. Vključeni smo v kakovostno shemo SMGO – Slovenski med z geografsko označbo, s katero svojim strankam ponudimo izdelek kontrolirane kakovosti in porekla. Prepoznamo ga po posebni prelepki, na kateri je odtisnjena edinstvena serijska številka za vsak kozarec. Z nakupom slovenskega medu ne podpirate le tradicije slovenskega čebelarjenja ampak tudi  celotno slovensko podeželje in naravo, ki brez čebel ne more obstati. Nadvse pomembna je vloga čebel v naravi, ki jo opravijo kot opraševalke rastlin.

Naše vodilo

V novoustanovljenem podjetju Čebelarna Novak, d.o.o. peljemo to zgodbo naprej. Naša vizija ostaja enaka: preprosto, naravno in najboljše kakovosti za naše kupce. Zavedamo se, kaj pomeni zaupanje strank, zato pri kakovosti ni prostora za kompromise. V več kot dvajsetih letih na trgu smo tako pridobili tudi nekaj certifikatov kakovosti, po katerih kupec lažje prepozna naše proizvode. Poleg sheme za Slovenki med z geografsko označbo SMGO svojim strankam nudimo naravno kozmetiko s certifikatom Natural - Certified by EcoGea.org ter ekološke izdelke z oznako SI-EKO-001. V naših izdelkih združujemo skrbno pridelavo in natančno predelavo najboljših sestavin iz narave in jih s ponosom dostavimo na vašo mizo.

Meni
Košarica
Zapri
Nazaj
Račun
Zapri