Pravno obvestilo in piškotki

PRAVNO OBVESTILO, POLITIKA ZASEBNOSTI

PRAVNO OBVESTILO

 

  1. To pravno obvestilo zadeva vsakogar, ki obišče naše spletno mesto (v nadaljevanju uporabnik), zato priporočamo, da si ga natančno preberete.

 

  1. Predmet tega pravnega obvestila se nanaša na vsebino in grafične elemente spletne strani https://cebelarna-novak.si/. To spletno mesto in njegova celotna vsebina skupaj z grafičnimi elementi so last družbe ČEBELARNA NOVAK, predelava in trgovina, d.o.o., Zg. Slivnica 17, 1293 Šmarje-Sap (v nadaljevanju Čebelarna Novak).

 

  1. Uporabnik našega spletnega mesta se obvezuje, da bo ob njegovem obisku in uporabi upošteval tukaj navedena pravila in pogoje, prav tako pa tudi zakonska določila o avtorski in drugih intelektualnih pravicah in lastninski pravici. Predmetnih spletnih strani se ne sme uporabljati za nezakonite ali pogojem uporabe nasprotujoče namene. Vsebine teh spletnih strani ni dovoljeno prenesti in natisniti v komercialne namene.
    Prepovedano je kakršnokoli spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, izdelkov ali storitev, ki so del teh spletnih strani, razen v primeru predhodnega pisnega dovoljenja družbe Čebelarna Novak.
    Uporabniki lahko reproducirajo del vsebine na spletni strani, če navedejo spletno stran https://cebelarna-novak.si/ kot vir ter dodajo ustrezno spletno povezavo.

 

  1. Vsi uporabniki spletnega mesta objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Z izjemo primerov, ko odgovornosti za škodo po zakonu ni mogoče omejiti ali izključiti, Čebelarna Novak ter katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastajanju teh spletnih strani, ne odgovarja za nikakršno škodo, pa naj bo ta posredna, neposredna, posebna ali slučajna, ki bi zaradi kakršnegakoli razloga nastala zaradi uporabe tega spletnega mesta.

 

  1. Čebelarna Novak v nobenem primeru ni odgovoren uporabniku za posredno ali neposredno škodo, do katere bi lahko prišlo zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe teh spletnih strani ali povezav na njih. Proizvodi, storitve in vse informacije, vključene na teh spletnih straneh ali ki so z njih dosegljive, so na voljo takšne kot so prikazane in so zgolj informativne narave. Čebelarna Novak si pridržuje pravico, da spremeni, prilagodi, nadomesti ali izbriše katerokoli vsebino ali da omeji dostop oz. ne nadaljuje razvoja in prikazovanja teh spletnih strani, tudi brez vnaprejšnje najave.
    Čebelarna Novak ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli izgubo, motnjo ali okvaro vaših podatkov ali vašega računalnika, do katere bi prišlo z uporabo gradiva, prenesenega s tega spletnega mesta, oziroma ne prevzema odgovornosti v zvezi z morebitnimi težavami, ki bi utegnile nastati z ali zaradi uporabe teh spletnih strani ali z njimi povezanih strani.

 

  1. Naše spletno mesto lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Slednja delujejo neodvisno od naših spletnih strani, zato za vsebino ali uporabo povezanega spletnega mesta ne odgovarjamo. Pri napotitvi preko povezav na druga spletna mesta Čebelarna Novak ne prevzema odgovornosti za njihovo vsebino ali pravilnost delovanja. Povezana mesta imajo morda lastna pravna obvestila in/ali pravilnike o zasebnosti. Priporočamo vam, da si jih ob obisku povezanih mest ogledate.

 

  1. Vsebina tega spletnega mesta je informativne narave. Čebelarna Novak ne zagotavlja, da bodo informacije, objavljene na tem spletnem mestu, vedno celovite, popolne in ažurne. Spletne strani lahko vsebujejo tiskovne ali druge napake, možni pa so tudi nepooblaščeni dodatki, izbrisi in spremembe, ki so jih izvedle tretje osebe. Vsebina blog objav odraža osebna stališča avtorjev, za katere podjetje Čebelarna Novak ne prevzema nikakršne odgovornosti. Morebitni prikazi uporabe izdelkov v ponudbi in osebne izkušnje o izdelkih iz ponudbe so zgolj subjektivni vtisi avtorja objave – niso zdravstveni nasveti in naj se ne obravnavajo kot takšni. V kolikor imate zdravstvene težave se pred uporabo izdelka posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.


  2. Komentarji predstavljajo mnenja obiskovalcev spletne strani. Navedbe v komentarjih so mnenja obiskovalcev, podana na podlagi njihovih lastnih zaznavanj ali izkušenj in niso odraz kliničnih testov ali znanstvenih raziskav oziroma tako dokazanih učinkov izdelka. Navedbe v komentarjih niso zdravstveni nasveti in naj se ne obravnavajo kot takšni. V kolikor imate zdravstvene težave se pred uporabo izdelka posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.


  3. V kakršnikoli obliki je prepovedano prikazovanje ali uporaba blagovne znamke ali logotipa Čebelarna Novak brez predhodnega pisnega dovoljenja.

 

  1. Pridržujemo si pravico do morebitnih sprememb in popravkov teh pravil in pogojev kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Ob vsaki posodobitvi bo spremenjen datum na dnu teh pogojev.

 

 


OBVESTILO O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV, KI SE POŠILJAJO OB NAROČILU NA OBVESTILA, POVPRAŠEVANJ IN NAROČIL PREKO SPLETNEGA OBRAZCA

 

  1. Komu se posredujejo osebni podatki, ki jih podam ob izpolnitvi obrazca za prejemanje obvestil?

Osebni podatki (ime, priimek, naslov, elektronski naslov in telefonska številka) , ki ga podate ob prijavi na e-novice, poslano povpraševanje ali nakupu preko spletne trgovine, se posreduje podjetju Čebelarna Novak d.o.o. v komercialne namene (v nadaljevanju podjetje Čebelarna Novak).
Na podlagi vaše privolitve, ki ste jo dali ob prijavi na prejemanje obvestil, vas bo podjetje Čebelarna Novak obveščalo o svojih prodajnih novostih, akcijah, dogodkih in dodatno informiralo o svojem prodajnem programu.
Podjetje Čebelarna Novak kot upravljavec osebnih podatkov spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovalo in ga brez vaše privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih uporabilo v druge namene, kot v namene, za katere so bili osebni podatki posredovani.
Podjetje Čebelarna Novak osebne podatke obdeluje v skladu z zahtevami veljavne evropske in nacionalne zakonodaje o varstvu osebnih podatkov. Za namen varstva osebnih podatkov ima sprejet interni pravilnik o varnosti osebnih podatkov. Povzetek pravilnika je javno objavljen na spletni strani podjetja. Vsak posameznik ima pravico, da se na zahtevo seznani s pravilnikom podjetja Čebelarna Novak.

 

  1. Kdaj podjetje Čebelarna Novak prejme moje osebne podatke, ki jih posredujem ob prijavi na prejemanje obvestil?

Na spletni strani podjetja Čebelarna Novak na obrazcu za prijavo na e-novice, povpraševanje ali ob nakupu, vpišete vaše osebne podatke.
Prijavo morate potrditi s klikom na gumb. S to potrditvijo dovoljujete, da podjetje Čebelarna Novak vaše osebne podatke, ki ste jih navedli na želenem obrazcu, uporabi za namen trženja in s tem posredovanja novosti o prodajnih ponudbah in novostih ter hkrati potrjujete, da ste seznanjeni z Obvestilom o varstvu osebnih podatkov, s Politiko varstva osebnih podatkov ter z možnostjo, da lahko vašo privolitev za obdelavo kadarkoli prekličete.
Da je vaša prijava uspešna, morate izpolniti obrazec in klikniti soglašam.
Podjetje Čebelarna Novak bo vaše osebne podatke pridobilo in jih začelo obdelovati po potrditvi in izpolnitvi obrazca in po prejemu z vaše strani potrjenega potrditvenega e-sporočila.

 

  1. Koliko časa in za kakšen namen podjetje Čebelarna Novak obdeluje moje osebne podatke?

Vaši osebni podatki, ki jih navedete ob izpolnitvi obrazca za prejemanje obvestil, podjetje Čebelarna Novak hrani v evidenci za namen trženja, ki se izvaja na način posredovanja novosti o prodajni ponudbi na vaš elektronski naslov, ki ga podjetje Čebelarna Novak hrani do vašega preklica.
Pravna podlaga za obdelavo elektronskega naslova, ki ga podate ob prijavi na Čebelarna Novak obvestila je vaša privolitev, ki jo lahko kadarkoli prekličete z obvestilom na elektronski naslov info@cebelarna-novak.si oziroma z ustrezno označitvijo odjave ali preklica ob prejemu e-sporočila s strani podjetja Čebelarna Novak.

 

  1. Ali se bo moj elektronski naslov posredoval tretjim osebam?

Podjetje Čebelarna Novak vašega elektronskega naslova brez vaše zahteve nikoli ne bo posredovalo tretjim osebam.
Vaš elektronski naslov podjetje Čebelarna Novak brez vaše izrecne privolitve tudi nikoli ne bo posredovalo v druge države ali mednarodne organizacije.

 

  1. Kdo so uporabniki podatkov?

Uporabnik podatkov je podjetje Čebelarna Novak.
Kako bo podjetje Čebelarna Novak uporabljalo moj elektronski naslov, ki ga posredujem ob prijavi na obvestila?
Elektronski naslov, ki ga posredujete ob prijavi na obvestila, bo uporabljalo podjetje Čebelarna Novak le za lastne potrebe in v skladu z namenom za katerega ste elektronski naslov posredovali.

 

  1. Kako so zavarovani moji osebni podatki v podjetju Čebelarna Novak?

Zavarovanje osebnih podatkov poteka skladno z določili Pravilnika o varstvu osebnih podatkov. Izpolnjene prijave na e-novice prejme podjetje Čebelarna Novak.
Elektronski naslov naveden ob prijavi na e-novice s pravilnikom pooblaščene osebe vnesejo v ustrezno evidenco podjetja Čebelarna Novak. Dostop do računalniškega sistema in evidence je mogoč le preko posamezne računalniške enote in preko osebnega gesla posameznika. Dostop do prostorov družbe je ustrezno zavarovan.

 

  1. Kakšne so moje pravice z zvezi s posredovanimi osebnimi podatki?

Podjetje Čebelarna Novak ima obveznost, da obdeluje osebne podatke le za namen, za katerega ste osebne podatke posredovali. Pravico imate, da kontrolirate izvrševanje te obveznosti. Kadarkoli lahko prekličete svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov, zahtevate, da vam podjetje Čebelarna Novak omogoči vpogled v vaše osebne podatke, ki jih obdeluje, zahtevate, da vam posreduje podatke (kopijo, izpis) o obdelavi vaših osebnih podatkov ali zahtevate popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih podatkov. Prav tako lahko zahtevate, da podjetje Čebelarna Novak vaše osebne podatke prenese na drugo fizično ali pravno osebo, ki jo vi določite.
Vsa morebitna vprašanja ali zahtevke posredujte na elektronski naslov info@cebelarna-novak.si.
Podjetje Čebelarna Novak bo na vašo zahtevo odgovorilo v najkrajšem možnem času oziroma najkasneje v roku 30 dni.
V primeru, da z našim odgovorom na vaš zahtevek za vpogled, popravek, prepoved obdelave, prenos podatkov ali izbris podatkov niste zadovoljni oziroma menite, da so vam kršene pravice do varstva osebnih podatkov, se lahko pritožite nacionalnemu nadzornemu organu, na naslov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana.

  

POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

 

  1. Zakaj podjetje Čebelarna Novak zbira ter obdeluje moje osebne podatke?

Cilj podjetja Čebelarna Novak je, da potencialnim kupcem omogoča možnost čim boljšega informiranja o ponudbi, storitvah, akcijah, novostih, dogodkih. Z namenom, da dosežemo ta cilj, vam s pomočjo zbranih osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, omogočamo možnost boljšega informiranja.
Podjetje Čebelarna Novak obdeluje vaše osebne podatke izključno na podlagi vaše privolitve in samo za namen oziroma namene za katere ste vaše osebne podatke posredovali v podjetje Čebelarna Novak.

 

  1. Katere moje osebne podatke podjetje Čebelarna Novak zbira in obdeluje?

Podjetje Čebelarna Novak zbira in obdeluje izključno le tiste vaše osebne podatke, ki ste jih posredovali ob prijavi na določeno storitev (prijava na e-novice, nakup preko spletne trgovine itd.) oziroma, ki ste jih posredovali kot kontaktne podatke z namenom dodatnega informiranja s strani podjetja Čebelarna Novak (spletni kontaktni obrazec). Ti osebni podatki so lahko: elektronski naslov, ime in priimek, naslov vašega prebivališča, vaša telefonska številka.

Z obiskom spletne strani pa s pomočjo t. i. piškotkov podjetje Čebelarna Novak zbira tudi informacije o tem, kolikokrat obiščete našo spletno stran in katere vsebine na naši spletni strani vas pritegnejo. Piškotki nam omogočajo optimizacijo spletne strani glede na vaše želje in zanimanja vam pa s tem omogočajo večje zadovoljstvo ob nadaljnjih obiskih naše spletne strani. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.

 

  1. Kdo obdeluje moje osebne podatke?

Upravljavec osebnih podatkov je:

Čebelarna Novak d.o.o.
Zg. Slivnica 17, 1293 Šmarje-Sap

Kontaktna oseba za varstvo osebnih podatkov je:

Sandra Kanjo Novak
e-naslov: info@cebelarna-novak.si


Vaše osebne podatke obdelujejo s strani podjetja Čebelarna Novak d.o.o. pooblaščene osebe, ki so usposobljene za zagotavljanje celotnega varstva osebnih podatkov.

 

  1. Kako je zagotovljeno varstvo mojih osebnih podatkov?

Podjetje Čebelarna Novak kot upravljavec osebnih podatkov spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vse pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez vaše privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih uporabilo v druge namene, kot v namene, za katere so bili osebni podatki posredovani.
Osebne podatke obdelujemo v skladu z zahtevami veljavne evropske in nacionalne zakonodaje o varstvu osebnih podatkov. Za namen varstva osebnih podatkov imamo sprejet interni pravilnik o varnosti osebnih podatkov. Vsak posameznik ima pravico, da se na zahtevo seznani s pravilnikom podjetja Čebelarna Novak.

 

  1. Koliko časa hranite moje osebne podatke?

Osebne podatke, ki nam jih posredujete obdelujemo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen za katerega so bili posredovani. Po izpolnitvi namena se osebni podatki, ki ste nam jih posredovali izbrišejo. V kolikor osebne podatke posredujete za namen boljšega informiranja se le-ti zbirajo in obdelujejo do vašega preklica, ki ga lahko podate kadarkoli na naslov info@cebelarna-novak.si.

 

  1. Ali lahko zahtevam izbris osebnih podatkov?

Da. Izbris osebnih podatkov iz naših evidenc lahko zahtevate kadarkoli na naslov info@cebelarna-novak.si.

 

  1. Kakšne so še moje pravice glede osebnih podatkov, ki jih posredujem?

Podjetje Čebelarna Novak ima obveznost, da obdeluje osebne podatke le za namen, za katerega ste osebne podatke posredovali. Pravico imate, da kontrolirate izvrševanje te obveznosti. Kadarkoli lahko prekličete svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov, zahtevate, da vam podjetje Čebelarna Novak omogoči vpogled v vaše osebne podatke, ki jih obdeluje, zahtevate, da vam posreduje podatke (kopijo, izpis) o obdelavi vaših osebnih podatkov ali zahtevate popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih podatkov. Prav tako lahko zahtevate, da podjetje Čebelarna Novak vaše osebne podatke posreduje drugi fizični ali pravni osebo, ki jo vi določite.
Vsa morebitna vprašanja ali zahtevke posredujte na elektronski naslov info@cebelarna-novak.si. Za varstvo vaših osebnih podatkov, ki jih posredujete podjetju Čebelarna Novak, je pristojna Sandra Kanjo Novak.
Podjetje Čebelarna Novak bo na vašo zahtevo odgovorilo v najkrajšem možnem času oziroma najkasneje v roku 30 dni.
V primeru, da z našim odgovorom na vaš zahtevek za vpogled, popravek, prepoved obdelave, prenos podatkov ali izbris podatkov niste zadovoljni oziroma menite, da so vam kršene pravice do varstva osebnih podatkov, se lahko pritožite nacionalnemu nadzornemu organu, na naslov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana.

 

PIŠKOTKI IN OGLAŠEVANJE

 
Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Spletna stran info@cebelarna-novak.si za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

 

  1. Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in preprostejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Podjetje vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti, ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Podjetje lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Podjetje lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti podjetje zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

 

  1. Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Če spremenite, ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

 

  1. Seznam piškotkov, ki jih zbiramo

V spodnji tabeli so navedeni piškotki, ki jih zbiramo, in informacije, ki jih shranjujejo.

  

Ime piškotka

Opis piškotka

CART

Povezava z nakupovalno košarico.

CATEGORY_INFO

Shrani informacije o kategoriji na strani, kar omogoča hitrejše prikazovanje strani.

COMPARE

Elementi, ki jih imate na seznamu primerjalnih izdelkov.

CURRENCY

Vaša privzeta valuta

CUSTOMER

Šifrirana različica kupčevega ID-ja v trgovini.

CUSTOMER_AUTH

Indikator, če ste trenutno prijavljeni v trgovino.

CUSTOMER_INFO

Šifrirano različico skupine kupcev, ki ji pripadate.

CUSTOMER_SEGMENT_IDS

Shrani ID segmenta stranke

EXTERNAL_NO_CACHE

Zastava, ki označuje, ali je predpomnjenje onemogočeno ali ne.

FRONTEND

ID seje na strežniku.

GUEST-VIEW

Omogoča gostom urejanje svojih naročil.

LAST_CATEGORY

Zadnja kategorija, ki ste jo obiskali.

LAST_PRODUCT

Zadnji izdelek, ki ste si ga ogledali.

NEWMESSAGE

Označuje, ali je bilo prejeto novo sporočilo.

NO_CACHE

Označuje, ali je dovoljeno uporabljati predpomnilnik.

PERSISTENT_SHOPPING_CART

Povezava do informacij o vaši košarici in zgodovini ogledov, če ste vprašali spletno mesto.

POLL

ID anket, v katerih ste sodelovali.

POLLN

Informacija o anketah, v katerih ste sodelovali.

RECENTLYCOMPARED

Elementi, ki ste jih nedavno primerjali.

STF

Informacije o izdelkih, ki ste jih poslali prijateljem.

STORE

Pogled trgovine ali jezik, ki ste ga izbrali.

USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE

Označuje, ali je uporabnik dovolil uporabo piškotkov.

VIEWED_PRODUCT_IDS

Izdelki, ki ste jih nedavno ogledali.

WISHLIST

Šifriran seznam izdelkov, dodanih na vaš seznam želja.

WISHLIST_CNT

Število elementov na vašem seznamu želja.


 

Piškotki, ki jih zbirata Google in Facebook:

Ime piškotka

Namen

Trajanje

Podjetje

_utma

Statistika ogledov spletne strani

2 leti

Google Analytics

_utmb

Statistika ogledov spletne strani

30 minut

Google Analytics

_utmc

Statistika ogledov spletne strani

Trajanje seje

Google Analytics

_utmv

Statistika ogledov spletne strani

Trajanje seje

Google Analytics

_utmz

Statistika ogledov spletne strani

6 mesecev

Google Analytics

_ga

Statistika ogledov spletne strani

2 leti

Google Analytics

_gat

Statistika ogledov spletne strani

Trajanje seje

Google Analytics

_gid

Statistika ogledov spletne strani

Trajanje seje

Google Analytics

collect

Statistika ogledov spletne strani

Trajanje seje

Google Analytics

fr

Delovanje Facebook vtičnika

3 mesece

Facebook

tr

Delovanje Facebook vtičnika

Trajanje seje

Facebook

 

 

Datum: 24. 1. 2020



Meni
Košarica
Zapri
Nazaj
Račun
Zapri