Pogosta vprašanja

1. Zakaj se mi je med doma strdil?

Med je edino naravno živilo, ki se nikoli ne pokvari. To je možno, ker kristalizira. Kristalizacija medu je povsem naraven pojav (ko glukoza ni več tekoča, ampak tvori kristale), ki omogoča, da se med ohrani na tisoče let. Stara slovenska beseda za med je STRD. Če vas zelo moti, da je med kristaliziral, ga lahko ponovno utekočinite s segrevanjem pri 35-40 stopinj Celzija. 

2. Koliko cvetnega prahu moram pojesti? Ali mora biti v hladilniku?

Že 30g cvetnega prahu popolnoma pokrije dnevne potrebe po beljakovinah pri odraslem človeku. Svež cvetni prah hranimo v skrinji, posušenega pa lahko tudi v omarici. Pomembno je, da je po uporabi dobro zaprt.

3. Kaj je razlika med Medico in Medenim likerjem?

Medica je pijača, ki nastane s alkoholnim vrenjem medene raztopine. Je ena najstarejših alkoholnih pijač na svetu, ki so jo poznali od skrajnega severa Evrope vse do Slovenije. Je vinu podobna pijača, ki jo uživamo ohlajeno kot belo vino.
Medeni liker je narejen iz sadnega žganja in medu. Po domače mu skoraj po vsej Sloveniji pravijo medica. Je močnejši (vsebuje več kot 20 % vol alkohola) in je primeren kot aperitiv ali za mrzle zimske dni.

4. Če oddam naročilo v četrtek ali v petek, kdaj lahko pričakujem pošiljko?

Pošiljko odpremimo naslednji delovni dan. Po Sloveniji so pošiljke dostavljene večinoma naslednji dan od dneva oddaje. Matičnega mlečka ne pošiljamo ob petkih, ker bi lahko daljše čakanje na Pošti vplivalo na njegovo kakovost.

5. Kakšnega okusa je matični mleček?

Matični mleček je kislega okusa, po grlu pa rahlo zapeče. Prisegamo na 100 % naravne izdelke, zato jim nič dodajamo in ničesar ne odvzemamo. Je takšen, kot pride iz panja. Za otroke svetujemo, da ga za začetek vmešate v malo medu.

Meni
Košarica
Zapri
Nazaj
Račun
Zapri